Help, wegafsluitingen door de Vuelta: provincie Utrecht gaat mensen helpen met pushberichten

© Provincie Utrecht
Provincie Utrecht - Langs het Vuelta-parcours in de stad en provincie Utrecht zullen duizenden toeschouwers staan om de renners aan te moedigen. Wegen rondom de route zullen tijdens de wielertocht tijdelijk worden afgezet. Om zowel toeschouwers, weggebruikers als inwoners te informeren over de bereikbaarheid zetten de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland 'Smart Mobility' in.
Vanaf 12 augustus krijgen mensen die zich in een bepaalde straal rondom het parcours bevinden automatisch een pushbericht via sociale media. Hiervoor worden de kanalen Facebook, Instagram en de buurtapp Nextdoor gebruikt. In de berichten komt te staan welke hinder zij kunnen verwachten en welke verkeersmaatregelen getroffen zijn. De informatie wordt verspreid in alle doorkomstgemeenten van de Vuelta en is gespecificeerd per gemeente. De inzet van Smart Mobility moet weggebruikers, bezoekers en omwonenden helpen met het kiezen van een vervoersmiddel, route of parkeerplek.
Smart Mobility is een verzamelnaam voor alle slimme ontwikkelingen die zorgen voor een betere doorstroming en bereikbaarheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om innovaties op het gebied van dataverwerking, ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en automatiseringen in verkeers- en mobiliteitsmanagement. Bij de Vuelta wordt Smart Mobility dus ingezet om mensen te informeren over de bereikbaarheid van de wegen rondom het parcours tijdens de drie etappes in Nederland.
Naast de pushberichten is er ook een campagne op sociale media. Oud-wielrenner Gert Jakobs vertelt hierbij in enkele video’s over de Vuelta en maakt kijkers attent op waar zij bereikbaarheidsinformatie kunnen vinden. Voor mensen die behoefte hebben aan reisadvies op maat is er een chatfunctie beschikbaar. Via chatbot Mell wordt informatie gegeven over onder andere de meest geschikte parkeergelegenheid, doorkomsttijden van het peloton en omleidingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.