Cipier gevangenis Nieuwersluis ontslagen na grensoverschrijdend gedrag

Nieuwersluis - Een cipier van de gevangenis in Nieuwersluis is ontslagen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een vrouwelijke gedetineerde deed eerder al aangifte tegen de 47-jarige man uit Amsterdam. Uit het onderzoek dat volgde, waarin ook camerabeelden zijn bekeken, kan de politie nu concluderen dat het seksueel grensoverschrijdende gedrag ook daadwerkelijk plaatsvond.
Kort na de aangifte was al besloten de verdachte cipier geen toegang meer tot de gevangenis te geven. Francesca Salamone, directeur van PI Nieuwersluis, laat weten dat grensoverschrijdend gedrag onacceptabel is. "Wij betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren."
Het slachtoffer dat aan de bel trok, krijgt nazorg. In de Volkskrant vertelde haar advocaat over de werkwijze van de cipier. Hij zou als hij in zijn eentje de nachtelijke ronde over de afdeling deed, de deur van haar cel hebben geopend met zijn loper. Op die manier kwam hij tientallen keren 's nachts haar cel in. Volgens de vrouw mishandelde en misbruikte hij haar daar. Ook zou hij in haar cel drugs hebben gebruikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.