Basisschool De Bilt geschrokken van melding van grensoverschrijdend gedrag: 'Leven mee met de betrokkenen'

© Google streetview
De Bilt - "We zijn geschrokken en leven mee met alle betrokkenen", zegt schoolleider Nico Groot van basisschool Het Zonnewiel in De Bilt. Een medewerker van zijn school wordt door enkele ouders van de in zijn schoolgebouw gevestigde kinderopvang De Geheime Tuin beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.
In antwoord op vragen van RTV Utrecht wijst Groot er wel op dat er eerst nog onderzoek moet worden gedaan voordat vastgesteld kan worden of deze persoon grenzen heeft overschreden. De medewerker is voorlopig wel geschorst. "Dat heeft te maken met zorgvuldigheid ten aanzien van het onderzoek en de gevoelens die dit nieuws bij ouders kan oproepen."
De zaak kwam aan het rollen toen enkele peuters de naam van de medewerker aan hun ouders noemden. Over de aard van de beschuldigingen laat de school zich niet uit. Vanwege privacyredenen wil Groot ook niet zeggen welke functie de medewerker heeft.
Op dit moment onderzoeken politie en het Openbaar Ministerie of de medewerker zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Pas als dat zo is volgt er een strafrechtelijk onderzoek, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Het kan nog enkele weken duren voordat dit duidelijk is.
Er is inmiddels een besloten bijeenkomst geweest met de direct betrokken ouders waarbij ook de politie, GGD, directie van onze school, directie van het KDV en de gemeente aanwezig waren. Ook heeft Het Zonnewiel een brief naar alle ouders gestuurd over de huidige situatie.
Groot hoopt dat die duidelijkheid er zo snel mogelijk komt. "Zodat we over anderhalve week in alle rust met de focus op onze kerntaak, het onderwijs, het schooljaar kunnen starten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.