Hitte nog niet voorbij, plakkerige dagen in aantocht

© RTV Utrecht
Bilthoven - Wie hoopte op wat verkoeling na afgelopen hete dagen, komt bedrogen uit. De temperaturen liggen vanaf vandaag lager dan afgelopen weekend, maar door de hoge luchtvochtigheid voelt het warm en klam aan.
Op Radio M Utrecht legt weerkundige Grieta Spannenburg uit dat de komende dagen een ander weerbeeld te zien is. "Het wordt zo'n 27 à 28 graden, dus minder warm dan gisteren. Maar de luchtvochtigheid neemt toe en het wordt kleffer."

Zweten

Dermatoloog Wim Venema legt ook op Radio M Utrecht uit dat die plaknachten misschien wel vervelend zijn, maar ook goed voor je. "Door te zweten, koel je af. Vergelijk het met een frisse duik in het zwembad en het opdrogen op je handdoek." Het water op de huid verdampt en dat zorgt dus voor verkoeling, vertelt Venema.

Buien

Vanaf vandaag trekken er buien over het land. In onze provincie kan er lokaal een bui vallen en vanaf morgenavond valt er meer neerslag. Woensdag en donderdag is er veel kans op regen en onweer.
Als je uitkijkt naar koelere dagen, dan komt er goed nieuws aan. In de loop van de week koelt het namelijk wat af. "Ik denk dat we vrijdag op zo'n 24 graden zitten", zegt Spannenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.