Ruim 5000 boetes in eerste maand trajectcontrole bij werkzaamheden Galecopperbrug

© Rijkswaterstaat
Utrecht - Het aanpassen van de trajectcontrole ter bescherming van wegwerkers op de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht heeft in een maand tijd duizenden boetes opgeleverd. Volgens de verkeersafdeling van het Openbaar Ministerie zijn er 5264 overtredingen geconstateerd.
De maximumsnelheid bij de Galecopperbrug is verlaagd naar 70 kilometer per uur. De aangepaste trajectcontrole vanwege wegwerkzaamheden was een primeur en ging op 4 juli van start. "Dat was iets later dan gepland omdat de bebording nog op orde gemaakt moest worden", zegt een woordvoerder.
Afgezet tegen het aantal passanten overtrad in de eerste maand gemiddeld 1,1 procent van de bestuurders de maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. In het weekend ligt het gemiddelde hoger dan doordeweeks: 1,75 procent tegen 0,78 procent. "Dat kan onder meer komen doordat woon-werkverkeer meer bekend is met de situatie en er gewend aan is."
Het overtredingspercentage is vergelijkbaar met andere trajectcontrolesystemen. De Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) is tevreden over de aanpassing op de Galecopperbrug. "Het merendeel van de bestuurders houdt zich goed aan de maximumsnelheid, wat ten goede komt aan de veiligheid van de wegwerkers."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.