Utrecht klaargestoomd voor Vuelta: paaltjes, verkeerslichten en vluchtheuvels moeten wijken

Provincie Utrecht - Langzaamaan verdwijnen de laatste oneffenheden op het Vuelta-parcours in de stad en regio Utrecht. Paaltjes worden verwijderd en sommige vluchtheuvels wordt plat gemaakt. Verder moet een aantal verkeerslichten tijdelijk wijken.
Werkzaamheden voor de Vuelta op de Blauwkapelseweg in Utrecht.
Werkzaamheden voor de Vuelta op de Blauwkapelseweg in Utrecht. © RTV Utrecht / Joep ten Have
Op veel plekken zijn bomen feestelijk ingepakt rood en de kleuren van 900 jaar Utrecht, zoals op de Maliebaan en bij de Pythagoraslaan. Daarnaast staan de dranghekken paraat, want de Vuelta start vrijdag al met een ploegentijdrit door de stad.
De gemeente Utrecht is tijdens de Spaanse wielerronde minder goed bereikbaar voor autoverkeer en er zijn afsluitingen en omleidingen. De omleidingsroutes staan op borden en verkeersleiders staan paraat. De gemeente adviseert rekening te houden met vertragingen.
Vanwege de presentatie van de wielerploegen is donderdag 18 augustus van 16.00 uur tot uiterlijk 23.00 uur de omgeving van het Vredenburgplein afgesloten voor autoverkeer.
Vrijdag 19 augustus van 15.00 uur tot uiterlijk 23.00 uur is het parcours van de eerste etappe afgesloten voor autoverkeer: de etappe komt door de binnenstad, Zuidwest, Oost, Noordoost, Overvecht, Noordwest, West, Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.
Automobilisten kunnen de wijken tijdens de sluitingstijden van het parcours verlaten en indien noodzakelijk inrijden via omleidingsroutes. Borden en verkeersleiders geven deze routes aan.
Op zaterdag 20 augustus van 15.00 tot uiterlijk 18.00 is het parcours van de tweede etappe, die grotendeels door de provincie Utrecht voert en finisht op het Utrecht Science Park, afgesloten voor autoverkeer. Deze rit komt door de wijken Noordoost en Oost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.