Mogelijk fietser opzettelijk aangereden in Maarssen, politie zoekt getuigen

© Google Streetview
Maarssen - In Maarssen werd vorige week mogelijk opzettelijk een fietser aangereden. De politie zoekt getuigen die dit kunnen bevestigen. Op die manier hopen ze de bestuurder van de auto op te sporen.
Het incident gebeurde donderdagmiddag 11 augustus om 17.15 uur op de Maarssenbroeksedijk. Ter hoogte van de Nijverheidsweg, kreeg een 69-jarige vrouw op een racefiets geen voorrang van een automobilist, waarop een woordenwisseling tussen haar en bestuurder van de auto volgde. Toen de twee daarna hun reis vervolgden, reed de automobilist ter hoogte van de Handelsweg de vrouw op de fiets aan.

Mannelijke verdachte

De fietsster viel door de botsing. De kleine, zwarte auto verdween daarna in de richting van Lage Weide. "Het vermoeden van het slachtoffer is dat de botsing opzettelijk gebeurde", zo legt een politiewoordvoerder uit. "Eén iemand heeft dit gezien. Maar goed, wij zeggen altijd: één getuige is géén getuige."
De politie heeft in de zoektocht naar nieuwe getuigen daarom het signalement van de verdachte gedeeld. Ze zoeken een man van middelbare leeftijd met een lichtgekleurde huid, gemillimeterd haar en een stoppelbaard. Hij droeg een fel rood of oranje shirt.
De vrouw die aangereden werd, had lichte verwondingen. Ze hoefde niet met een ambulance naar het ziekenhuis, maar moest wel een bezoekje aan de huisarts brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.