Op verschillende plekken wateroverlast door regen

© News United
Provincie Utrecht - Regenbuien hebben op verschillende plekken in de provincie gezorgd voor wateroverlast. Na lange tijd van droogte kwam het gisteravond ineens met bakken uit de lucht. Het KNMI kondigde daarom voor de provincie Utrecht code geel af.
De buien zorgden volgens de brandweer voor veel meldingen van mensen bij wie de boel onderliep met water. Onder meer uit Bilthoven, Zeist, Groenekan, Utrecht, Driebergen en Leusden kwamen meldingen van ondergelopen kelders en van putdeksels die omhoog kwamen door het vele water.
Verder leek de A28 tussen Utrecht en Amersfoort gisteravond veranderd te zijn in een rivier, lieten weggebruikers aan ons weten. De Vollenhoventunnel liep vol met water omdat de pompen daar niet goed werkten. Rijkswaterstaat sloot de snelweg zelfs enige tijd af.
Vanwege de buien die gepaard konden gaan met onweer gaf het KNMI voor het noorden, oosten en het midden van het land code geel af. In Utrecht kwamen onweersbuien voor met zo'n 30 tot 40 millimeter regen in een uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.