Kort nieuws: Utrechts archief populaire attractie

REGIO - Het Utrechts Archief heeft voor het tweede jaar op rij fors meer bezoekers getrokken. In 2010 kwamen maar liefst twintig procent meer bezoekers op het archief af dan in het jaar daarvoor. Zo'n 20.000 mensen namen een kijkje.
* Patiënten met darmkanker moeten voorrang krijgen in de rij bij openbare toiletten. Daarvoor pleit een Utrechtse patiëntenvereniging. Die begint een actie om patiënten een zogenaamde voorrangskaart te geven.
* De Amersfoortse campagne tegen fietsendieven en helers heeft zijn eerste vruchten afgeworpen. Afgelopen week konden Amersfoorters straffeloos een gestolen fiets inleveren zonder zich te legitimeren. Drie inwoners grepen deze mogelijkheid aan en een controle in de stad leverde vijf gestolen exemplaren op.
* In Maarssen hebben inbrekers sigaretten buitgemaakt. De daders sloegen toe bij een benzinestation aan de Floraweg en een winkel in Zwanenkamp. De inbrekers zijn nog niet gepakt. Het gaat waarschijnlijk om vier jongens op twee scooters.
* Schoonmakers van het UMC Utrecht voeren dinsdag actie. Volgens de schoonmakers zijn er te weinig mensen om het ziekenhuis schoon te houden en is de werkdruk daardoor te hoog.
* In een kelderbox in Utrecht heeft dit weekend brand gewoed. De box onder de flat aan de Henriettedreef is volgens de politie aangestoken, maar door wie is nog een raadsel. De politie roept getuigen op zich te melden.
* In de Utrechtse Rivierenwijk is een man opgepakt voor drie autokraken. Een getuige betrapte de man in de Hunzestraat en belde de politie. Toen de autokraker de agenten zag, ging hij er als een haas vandoor. Hij werd in de buurt opgepakt en mocht samen met zijn buit mee naar het politiebureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.