Stroomstoring legt elektriciteit in meer dan 5600 Maarssense huishoudens tijdelijk plat

© Lex van Lieshout, ANP
Maarssen - Zeker 5659 huishoudens in Maarssen hebben gisteravond sinds 19.37 uur zonder stroom gezeten. Netbeheerder Stedin kampte namelijk met een storing aan het elektriciteitsnet. Pas rond middernacht waren de problemen verholpen.
Monteurs gingen ter plaatse en deden onderzoek. Rond 22.00 uur meldde het bedrijf dat 2431 klanten weer stroom hadden. Maar op Twitter reageerden veel inwoners niet veel later dat het elektriciteitsnet het weer begeven had. Een woordvoerder van Stedin laat weten dat dit inderdaad zo is. Omstreeks 23.00 uur zaten nog 4700 mensen zonder stroom, aldus de netbeheerder.

Problemen met veenbodem

Het is niet de eerste keer dat er in Maarssen problemen zijn aan het elektriciteitsnet. Dat ging zelfs zo ver dat ondernemers in het dorp in 2021 protesteerden tegen het hoge aantal storingen daar. Volgens hen was de stroom in Maarssen in de twee jaar daarvoor zo'n 30 keer uitgevallen. Stedin gaf daar vannacht tekst en uitleg over op Twitter.
"We weten dat in deze regio de drassige veenbodem een rol speelt. Deze grond zakt en het zure veen vreet in op onze kabels, met storingen tot gevolg", schrijft Stedin. Een andere reden van de vele storingen in Maarssen de afgelopen tijd is volgens Stedin dat er veel werkzaamheden voor derden in het gebied zijn geweest waarbij belangrijke stroomkabels van Maarssen werden beschadigd.
"Stedin gaat de storing van vanavond verder onderzoeken en we blijven investeren in het elektriciteitsnet om de overlast van stroomstoringen in te perken", aldus het elektriciteitsbedrijf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.