Fotograaf belaagd tijdens maken beeld van verwarde man in Woerden

Woerden - Fotograaf Justin Egberts is afgelopen nacht belaagd tijdens het maken van beeldmateriaal bij een incident in Woerden. Hij deed op dat moment verslag van een verwarde man die in het water van de Lekoord terecht was gekomen.
De politie was rond 1.30 uur op de melding van de verwarde man afgekomen. Agenten troffen ter plaatse een 23-jarige man uit Utrecht aan in de sloot. Na een tijdje wisten agenten het slachtoffer uit het water te halen. De Utrechter werd direct daarna in de ambulance gecontroleerd op mogelijke verwondingen.
Naast de hulpverleners was ook fotograaf Justin Egberts aanwezig om verslag te doen van het incident. Hij vertelt dat hij tijdens zijn werk zeker twee keer belaagd is. "Ik stond in eerste instantie in de buurt van de hulpverleners, maar omdat een aantal jongens mij niet met rust liet, werd ik weggestuurd."

Duwen en slaan

Volgens Justin werd het hem moeilijk gemaakt om beeldmateriaal te maken omdat de 23-jarige man een bekende was van hen. Nadat de fotograaf zijn camera meenam om vanaf een andere plek beelden te maken, kreeg hij opnieuw problemen met dezelfde jongens. "Ze begonnen me aan me te trekken en te duwen. Nadat ik terugduwde, begonnen twee van hen mij te slaan."
De fotograaf verweerde zich met een zelfverdedigingsspray en ging met zijn spullen terug naar de plek van het incident. Daar sprak hij de politie aan om te vertellen wat hem was overkomen.

Blauwe plekken

De camera van de fotograaf is nog heel, wel is zijn zonnekap kapot die gebruikt wordt om de lens te beschermen tegen zonlicht. Ook zegt hij last te hebben van zijn arm en been. "Ik denk dat ik aan mijn arm blauwe plekken krijg door de klappen die ik heb gehad. En die pijn aan mijn been had ik gisteren nog niet."
Inmiddels heeft Justin contact met de politie en met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Hij is van plan aangifte te doen tegen zijn belagers voor mishandeling, vernieling en bedreiging.
De politie heeft ook contact gehad met de NVJ en Persveilig. "Van fotografen en journalisten blijf je af", zegt een woordvoerder. "Geweld tegen fotografen en journalisten is te alle tijde onacceptabel. Als het dan toch plaatsvindt, mag de journalist erop vertrouwen dat wij het oppakken en gedegen onderzoek doen.”

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.