Wielrenster Lorena Wiebes sprint naar Europese titel: 'Zat na de finish aardig in de zenuwen'

Lorena Wiebes wint de Europese titel van 2022
Lorena Wiebes wint de Europese titel van 2022 © Orange Pictures
Mijdrecht, Woerden - Lorena Wiebes heeft de wegwedstrijd van het EK wielrennen op haar naam geschreven. De Mijdrechtse wielrenster sprintte in het Duitse München naar de winst.
Lorena Wiebes blikte in Namen en Rugnummers terug op het veroveren van de Europese titel
Wiebes bleef de Italiaanse Elisa Balsamo nipt voor. Er moest, nadat de wielrensters 128,8 kilometer hadden afgelegd, een fotofinish aan te pas komen. Zo blijft de Europese titel in de provincie. Vorig jaar won Ellen van Dijk uit Woerden het EK. Zij passeerde bij dit EK als 42e de finish. Floortje Mackaij, eveneens afkomstig uit Woerden, werd 41e.

Missie geslaagd

"We kwamen hier als team met één doel naar toe. Het is dan heel belangrijk dat ik het afmaak. Ik vind het ook een mooie trui, dus dat is mooi meegenomen", reageerde Wiebes in RTV Utrecht.
De Mijdrechtse sprintster had bij het passeren van de streep geen idee of ze had gewonnen. "Ik zat aardig in de zenuwen. Ik hield mijn hoofd naar beneden dus ik kon zelf ook niet zien of ik als eerste was", aldus Wiebes. "Ik keek na de finish Balsamo aan en allebei juichten we niet." Maar na de fotofinish kon Wiebes alsnog juichen.
Het is voor de 23-jarige Wiebes een zeer succesvol seizoen. De winst in München was voor de Mijdrechtse alweer haar achttiende overwinning van het seizoen. Daarmee is ze de succesvolste renster van het peloton. Maar is deze Europese titel de mooiste winst van het seizoen? "Nee, deze staat op nummer twee. De winst in de Tour de France op de Champs-Élysées staat op nummer één."
Hoewel Wiebes op haar nog jonge leeftijd al veel zeges heeft binnen geharkt heeft ze ook nog genoeg doelen. "De Olympische Spelen van 2024 in Parijs is zeker een doel voor mij", besluit ze.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.