GGD sluit meerdere vaccinatielocaties in de regio vanwege hitte

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - De GGD sluit per direct een vaccinatielocatie aan de Schoolstraat in Veenendaal vanwege de hitte. De komende dagen sluit de gezondheidsdienst uit voorzorg ook locaties in Bunnik, Leerdam, Montfoort, Utrecht en Amersfoort.
Door de stijging van de temperatuur in Veenendaal werd de locatie per direct gesloten. "Vanwege meerdere redenen", vertelt Lydia van der Meer van de GGD Utrecht. "Natuurlijk vanwege de gezondheid van de medewerkers en de bezoekers. Maar ook voor de houdbaarheid van de materialen en vaccins." Het aantal afspraken dat vandaag verzet moest worden viel mee: acht afspraken werden verplaatst naar Renswoude.
Een aantal andere zogenoemde dichtbijlocaties wordt voor woensdag en/of donderdag op voorhand gesloten. Morgen zijn de locatie in Bunnik en de testlocatie in Leerdam gesloten, de vaccinatielocatie in Leerdam is wel open. En donderdag de locaties in Montfoort en de Adventkerk in Amersfoort. Op de website en de sociale media van de GGD staan alternatieve locaties.
Vanaf vrijdag lijkt het kwik weer te gaan zakken in de regio en zijn alle locaties weer op de normale openingstijden geopend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.