Drie Utrechters aangehouden in Duitsland voor poging plofkraak

© Pixabay
Düsseldorf - De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie Utrechtse verdachten van een poging tot plofkraak gearresteerd na een achtervolging. Vlak daarna pakte de Nederlandse politie in Kerkrade een vierde verdachte op die hand- en spandiensten voor de overigens mislukte plofkraak zou hebben verleend. Dat maakt de Duitse politie woensdag bekend.
De arrestatie van de vier volgde uit de samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie. Drie verdachten hadden tevergeefs geprobeerd een geldautomaat van een bank in Königswinter te laten ontploffen. De ontploffing mislukte omdat een vernevelingsapparaat van de bank die in de kiem smoorde. De drie vluchtten daarop in een rode Audi met hoge snelheid richting Nederland, maar de politie had hen al in het vizier.
Bij het klemrijden van de vluchtwagen raakten zowel de auto van de Nederlanders als meerdere patrouillewagens beschadigd. De Utrechtse verdachten worden donderdag aan de Duitse rechter voorgeleid. Die beslist over verlenging van hun voorarrest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.