Staking NS-personeel zorgt ook voor vertraging in regio Utrecht

© RTV Utrecht / Niels Drost
Provincie Utrecht - De staking van het NS-personeel vandaag in Zuid-Holland heeft ook gevolgen voor reizigers in de provincie Utrecht. Zo rijden er vanaf Utrecht geen treinen meer naar Amersfoort-Schothorst, Schiphol en Gouda. De NS verwacht dat de problemen op deze trajecten de rest van de dag zullen aanhouden.
Veel treinen buiten de regio waar gestaakt wordt, vallen toch uit omdat het personeel dat deze treinen zou rijden aan het staken is. De regio west, zoals de NS het gebied aanduidt waar vandaag gestaakt wordt, speelt een belangrijke rol in de dienstverlening van het spoorbedrijf. De trajecten daar zijn erg verweven met de rest van Nederland, waardoor wat daar gebeurt voelbaar is in het hele land.
Het spoorbedrijf verwacht niet dat de problemen die nu zijn ontstaan ervoor gaan zorgen dat het treinverkeer in het hele land plat komt te liggen. Toch raadt het reizigers buiten het stakingsgebied aan de reisplanner goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra overstappen, een langere reistijd en treinen die kunnen uitvallen.
De staking van vandaag maakt onderdeel uit van een estafettestaking van het NS-personeel. Zij leggen om beurten in iedere regio het werk neer vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen het spoorbedrijf en de vakbonden. Afgelopen woensdag werd er al gestaakt in het noorden van het land, aanstaande dinsdag staat Midden-Nederland op het programma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.