Bierfestival in Utrechts Wilhelminapark gaat niet door uit angst voor schade aan bomen

© RTV Utrecht / Riks Ozinga
Utrecht - Bierfestival Mout mag niet plaatsvinden in het Wilhelminapark in Utrecht. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald. Het feest stond gepland voor 9 tot en met 11 september op het grote grasveld in het park.
Naar verwachting zouden dagelijks 1800 bezoekers het feest bezoeken. Stichting Wilhelminapark en omwonenden maakten bezwaar tegen het evenement, omdat ze vinden dat het park niet geschikt is voor dergelijke festivals en uit angst voor schade aan de monumentale bomen en het grasveld.
De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland was het met hen eens; het park is een rijksmonument en moet beschermd worden. "De voorzieningenrechter is zich ervan bewust dat de organisatie van het evenement in volle gang is en dat er allerlei investeringen zijn gedaan. Alles afwegend weegt dit commerciële belang echter minder zwaar dan het belang om (verdere) schade aan het park te voorkomen", aldus de rechter.
Uit onderzoek blijkt dat de bodem van het park steeds verder 'verdicht', wat slecht is voor de bomen en planten in het park. Een concreet plan om dit op te lossen is er nog niet. "Er lijkt daarom maar weinig ruimte te zijn voor een festival van deze omvang."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.