Maarten van Rossem: Hier zijn de Van Rossems gaat door na overlijden van Sis

© Sander Heezen
Utrecht - Het programma Hier zijn de Van Rossems gaat door, maakt Maarten van Rossem bekend. In het NTR-programma besprak de Utrechtse historicus samen met zijn broer Vincent en zus Mary het culturele erfgoed van verschillende steden. Mary, die 'Sis' werd genoemd, overleed echter begin mei.
"Wij gaan door. Mijn broer en ik hebben toestemming gekregen om door te gaan", zegt Maarten in Maarten van Rossem - De Podcast. Dat gebeurt wel "in een licht gewijzigde vorm", laat de historicus weten. "Je hebt sowieso mensen die zeggen: het wordt niks zonder zijn zuster." Zelf vindt hij het "ook niet leuk" dat hij het zonder zijn zus moet doen, maar "zo is het nu eenmaal", zegt hij. "Daar moet mee geleefd worden."
Er is al vergaderd over de verdere uitvoering van het programma, dat startte in 2015. De locaties zijn al grotendeels vastgesteld, meldt Maarten. "Ergens in eind september gaan we met de opnames beginnen."

Sis

De kunsthistorica en presentatrice 'Sis' uit Wijk bij Duurstede overleed op 77-jarige leeftijd, twee dagen nadat ze vanwege een val in haar woning in een Utrechts ziekenhuis was opgenomen. De bijnaam Sis kreeg Mary van Maarten en is een afkorting van het Engelse woord 'sister'. Sis gaf jarenlang les in Utrecht, onder meer aan de lerarenopleiding. Door haar eigenzinnige bijdragen in het tv-programma Hier zijn de Van Rossems werd ze een landelijke bekendheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.