Verdachte van gestolen fiets springt tevergeefs water in om politie van zich af te schudden

© Instagram / Politie Utrecht Centrum
Utrecht - De politie heeft vandaag een man in Utrecht aangehouden die een gestolen fiets probeerde te verkopen. De aanhouding was het resultaat van een melding van een gestolen fiets uit Alkmaar. Nadat de eigenaar van de fiets op Marktplaats keek om te zien of zijn rijwiel te koop werd aangeboden, zag hij zijn fiets terug.
Om de fiets terug te krijgen sprak de Alkmaarder met de verkoper af in het centrum van Utrecht. Daarnaast lichtte hij ook de politie in. Nadat de eigenaar bevestigde dat het zijn fiets was, kon de verdachte worden aangehouden voor heling. Die werkte niet mee, want hij zette het gelijk op een rennen. Daarop zette de politie de achtervolging in.

Zwemmende verdachte

Om de politie van zich af te schudden sprong de man op een varende boot. Daar vertelde hij dat hij achtervolgd werd door een groep jongens. Dat excuus geloofden de opvarenden niet, omdat ze agenten zagen rennen. De bestuurder van de boot besloot niet verder te varen, waarna de verdachte de sloot in sprong om zo uit handen van de politie te blijven.
Terwijl de verdachte al zwemmend probeerde de vluchten, boden de opvarenden aan de politie aan om aan boord te komen. Dankzij de boot kon de zwemmende verdachte toch worden aangehouden.
De fiets is terug bij de eigenaar. De verdachte zit vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.