FC Utrecht verontschuldigt zich bij Ajax-aanvaller Brobbey voor wangedrag fans

© Twitter / AFCAjax
Utrecht - FC Utrecht heeft zich bij Ajax-aanvaller Brian Brobbey verontschuldigd voor het gedrag van supporters tijdens de onderlinge competitiewedstrijd, die Ajax in Utrecht met 2-0 won. De Ajacied meldde op Instagram Stories dat hij een bloemetje van FC Utrecht heeft ontvangen en poseerde er later mee op een door Ajax verspreide foto. "Respect FC Utrecht. Geen ruimte voor racisme", schreef Ajax erbij.
"We hebben met het kaartje en de bloemen onze welgemeende excuses gemaakt voor hetgeen Brian gisteren is overkomen in ons stadion. Dit onaanvaardbare gedrag tolereren we niet en we doen er alles aan om het uit ons stadion te weren", laat FC Utrecht in een reactie weten.
Supporters van Utrecht maakten oerwoudgeluiden nadat Brobbey de landskampioen naar 0-2 had gekopt. Brobbey had het naar eigen zeggen niet gehoord, maar werd er na de wedstrijd door zijn familie op gewezen. "Ik keek op mijn telefoon. Mijn broer meldde: ze maakten apengeluiden. Het doet me niet zoveel", aldus Brobbey. "Natuurlijk is het beledigend, maar we hebben gewonnen. En zij hebben verloren."

Discriminatie

Ploeggenoten van Brobbey stapten naar scheidsrechter Danny Makkelie, die de stadionspeaker liet omroepen dat het afgelopen moest zijn met discriminerende spreekkoren. Makkelie legde de wedstrijd na een uur ook stil nadat er vanaf de tribune met fanatieke fans van FC Utrecht een vuurwerkbom op het veld was gegooid. De bom ontplofte in de buurt van Ajax-doelman Remko Pasveer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.