Voor pizza, ijsjes of vissticks kun je even niet bij Picnic terecht: online supermarkt kampt met tekort aan droogijs

© RTV Utrecht
Utrecht - Online supermarkt Picnic levert voorlopig geen diepvriesproducten. Vanwege de hoge gasprijzen is er nauwelijks droogijs beschikbaar. Dat droogijs gebruikt Picnic in hun bestelwagens om producten koud te houden.
Droogijs wordt gemaakt met een restproduct van de productie van kunstmest, legt een woordvoerder van Picnic uit. Maar de kunstmestproducent die dit restproduct voor Picnic leverde heeft de capaciteit teruggeschroefd – vanwege de huidige hoge gasprijzen. "De leverancier waar wij het van kochten, kan het niet meer maken en leveren", zegt topman Michiel Muller tegen het AD.
Vanaf komende donderdag kunnen klanten van de online supermarkt geen diepvriesproducten meer bestellen. Hoe lang dat gaat duren is nog onduidelijk. "Het is een wereldwijd probleem en dat blijft vermoedelijk - zo lang de gasprijzen zo hoog zijn - nog wel het geval", aldus de Picnic-woordvoerder.
Ondertussen kijkt het bedrijf nog wel naar andere mogelijkheden "Maar we hebben ooit heel bewust de keuze gemaakt voor droogijs, omdat het een duurzaam en circulair product is. We kunnen nu natuurlijk niet ineens een vrieskist in de kleine bestelwagentjes installeren. Dus het is een lastig probleem."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.