KNVB onderzoekt wangedrag van deel FC Utrecht-supporters

© RTV Utrecht
Utrecht - Het wangedrag bij een deel van de FC Utrecht-supporters die zich zondag tijdens de wedstrijd tegen Ajax misdroegen, wordt onderzocht. Dat maakte de aanklager betaald voetbal gisteren bekend.
Een deel van de zogenaamde toeschouwers maakte oerwoudgeluiden nadat Brian Brobbey de 0-2 voor Ajax had gemaakt. Later in de wedstrijd werd het altijd beladen duel in Stadion Galgenwaard stilgelegd nadat iemand een vuurwerkbom op het veld gooide.

Zeer teleurgesteld

Eerder maakte Utrecht-directeur Thijs van Es al bekend dat na de wedstrijd een 28-jarige man uit Utrecht was aangehouden. Hij zou de vuurwerkbom op het veld hebben gegooid. De politie hield ook toeschouwers van 14, 19 en 34 jaar aan vanwege ongeregeldheden na de wedstrijd.
De KNVB mengt zich nu ook in de zaak door de reeks incidenten onder de loep te nemen. Hierbij vraagt de aanklager verklaringen op van de betrokken partijen. Hij onderzoekt of FC Utrecht iets te verwijten valt. Daarbij wordt ook meegewogen of de club de daders weet op te sporen en ze een landelijk stadionverbod oplegt.
Volgens Van Es beschikt de club in ieder geval over camerabeelden. "De individuen die die dingen hebben geroepen, hebben we ook in beeld. Daar gaan we achteraan, want dit kan natuurlijk niet. Het is schandalig, ik ben zeer teleurgesteld." FC Utrecht verontschuldigde zich maandag voor het wangedrag van de fans door een bos bloemen naar Brobbey te sturen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.