Minder geld voor politie Gooi- en Vechtstreek

REGIO - De korpsen Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Kennemerland en Gooi- en Vechtstreek krijgen minder geld, 21 andere korpsen krijgen juist meer om onder meer agenten van te betalen. "Met 49.500 agenten heeft Nederland nu de grootste operationele sterkte ooit", aldus een woordvoerder van minister Ivo Opstelten donderdag.
De verschuivingsplannen bestonden al bij het oude kabinet, maar degenen die moeten inleveren zouden nu toch wat minder slecht af zijn dan in die oude plannen, als gevolg van de 370 miljoen euro extra uit het regeerakkoord.
Sommige korpsen die er geld bijkrijgen, zijn daarop al vooruit gelopen en enkele daarvan naar verluidt te ver. Die hebben al meer mensen aangesteld dan ze nu kunnen betalen. Het zou hier om acht korpsen gaan. Gedwongen ontslagen zijn echter nergens aan de orde.
De verschuiving van gelden was al lang nodig. In bijvoorbeeld grensgebieden waar veel misdaad is en gebieden met meerdere middelgrote gemeenten, kwamen korpsen mensen tekort.
De korpsen die in budget dalen, krijgen in de nieuwe plannen meer tijd om de achteruitgang op te vangen. De bezuinigingen zijn vier jaar lang 1,5 procent minder dan aanvankelijk was voorgenomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.