Dick Teunen volgt alle Nederlandse voetbaltransfers met FC De Avonturiers: 'Het was zeker een drukke avond'

© Pixabay
Provincie Utrecht - "Het was zeker een drukke avond", zegt Dick Teunen. In het dagelijks leven werkt hij als content en community manager bij FC Utrecht. Maar gisteren was hij vooral bezig met het volgen van alle transfers in de voetbalwereld.
En dat doet hij niet voor zijn club, waar op de laatste dag van de transfermarkt twee spelers werden aangekocht en vijf vertrokken bij Jong FC Utrecht. Teunen is ook één van de initiatiefnemers van FC De Avonturiers. Dat account op twitter volgt alle transfers van Nederlandse voetballers van en naar het buitenland. En het kan niet exotisch genoeg zijn: van het derde niveau op Cyprus tot een topploeg in Mongolië.
Om 00.00 uur afgelopen nacht sloot in de meeste competities de transfermarkt. En dat leverde in de laatste uurtjes nog de nodige transfers op. "Onder druk wordt alles vloeibaar, dan gaat alles ineens heel rap", doelt Teunen op de vele nieuwe contracten die op de laatste dag nog werden getekend.
Waar FC De Avonturiers ook de transfers in de grote competities als de Serie A, Premier League en La Liga volgt, zijn het vooral de voetballers die voor onbekendere bestemmingen kiezen die Teunen fascineren. Daar heeft hij zijn handen vol aan, want inmiddels zijn er bijna 1100 Nederlanders op buitenlandse velden actief.
"Dat zijn toch heel wat kleedkamers vol", zegt Teunen. Onder al die voetballers zitten ook heel wat provinciegenoten. "Thom Jonkerman uit Utrecht voetbalt bij Avondale FC, op het tweede Australische niveau. Dat is toch een Utrechter die op avontuur is."
En hij heeft meer voorbeelden. "Deabeas Owusu-Sekyere is ook geboren in Utrecht. Hij speelt nu bij Cangzhou Mighty Lions in China. In dat land speelt Issa Kallon uit Zeist bij Shanghai Port. Zo zie je maar dat ook Utrechters tegenover elkaar staan."
Een verklaring voor het avontuur in die verre oorden durft Teunen wel te geven. "Wij Nederlanders kijken graag over de grens en komen overal. Dat is bij voetballers ook zo."
Dick Teunen over FC de Avonturiers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.