Inspectie dwingt Woudenbergse psycholoog werk neer te leggen: 'Sprake van risicovolle situatie'

© ANP
Woudenberg - Een klinisch psycholoog uit Woudenberg moet zijn werk per direct neerleggen. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voldoet de man "niet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen" en is er sprake van een risicovolle situatie.
Het is de eerste keer dat een maatregel als deze is opgelegd. De inspectie laat weten dat "enkele gedragingen van de zorgverlener al hebben geleid tot ernstige benadeling van de gezondheid van personen".

Meerdere meldingen binnengekomen

Wat de man precies verkeerd heeft gedaan, meldt de IGJ niet. Wel laat de inspectie weten dat er meerdere meldingen zijn binnengekomen over de manier waarop hij zorg verleent.
Op de website van de toezichthouder is ook de reactie van de psycholoog zelf te lezen. Hij geeft aan dat een verschil van inzicht te hebben met de inspectie "over de consequenties van een in een aantal gevallen toegepaste behandelmethode". De conclusies van de inspectie zijn volgens hem dan ook voorbarig en onterecht.
De maatregel die de Woudenberger vandaag kreeg opgelegd, een zogenoemde last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten, kan pas sinds 1 april 2019 worden opgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.