Kort nieuws: Wheelie van dronken bestuurder

REGIO - De politie in Maarssen heeft een dronken snorfietser aangehouden. De 20-jarige man sprong in het oog omdat hij een paar keer op z'n achterwiel reed. Toen de bestuurder een agent zag aankomen, ging hij er vandoor, maar in Antilopespoor haalden de politie hem in. De man bleek teveel gedronken te hebben.
* De Groep van Vliet, de nieuwe politieke partij in Amersfoort, wil een onderzoek naar de bomenstand in de stad. Aanleiding is de rigoureuze kap van meerdere markante bomen. De GVV wil weten hoe het kan dat de binnenstad bijna 'ontgroend' is.
* Hondenschool Canis Cunerae in Rhenen heeft een nieuwe plek gevonden. De school is al 10 jaar actief, maar kreeg in die jaren nooit een vast onderkomen. In het buitengebied van Achterberg aan de Snijdersteeg zou wel een goeie locatie liggen en de gemeente lijkt daarin mee te gaan.
* In Utrecht is een fietsendief opgespoord met hulp van cameratoezicht. De 26-jarige man had in de binnenstad een fiets gestolen en een getuige waarschuwde de politie. Via de camera's vonden agenten de dief terug op de Oudegracht. Hij is opgepakt en krijgt een proces-verbaal.
* Een automobilist is vandaag in Eemnes gewond geraakt nadat hij onwel werd achter het stuur. Het slachtoffer raakte gewond nadat de auto een ongeluk kreeg. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.
* Bij een aanrijding in Veenendaal is donderdag een fietser gewond geraakt. Op de Brouwersgracht reed een auto tegen het slachtoffer aan. De fietser was na het ongeluk wel aanspreekbaar.
* In Woerden zijn een brommer en een fietser op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de Zegveldse Uitweg. De politie onderzoekt de toedracht.
* De politie in Utrecht zoekt twee jongens die in Parkwijk een fietser hebben bedreigd met een mes. De jongens reden op het fietspad recht op andere fietsers af waardoor die hard moesten remmen. Een 25-jarige Utrechter stapte af en sprak de jongens aan op hun gedrag. Die waren daar niet van gediend en trokken een mes.
* In De Meern is woensdagnacht een man midden op straat omsingeld en beroofd. Het 22-jarige slachtoffer liep rond twee uur op de Heldammersingel en werd door drie jongens met een mes bedreigd. Toen hij zijn geld had afgegeven gingen de rovers er op een lichtblauwe scooter vandoor in de richting van de Milan Viscontistraat.
* De politie in Utrecht zoekt naar een autobestuurder die is doorgereden na een aanrijding. Hij botste woensdagavond op de Adelaarstraat tegen een 22-jarige fietser aan en ging er vandoor over de Valkstraat. De fietser is met een geblesseerde arm naar het ziekenhuis gebracht.
* De politie in Utrecht heeft drie mannen opgepakt voor een schilderijenroof. De verdachten hadden ingebroken in een bedrijf aan de Keulsekade. De politie kreeg een tip en kon ze aanhouden op de Groeneweg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.