Bierfestival Mout gaat tóch door, nadat rechter eerder een streep zette door het evenement

© Pixabay
Utrecht - Goed nieuws voor bierliefhebbers: bierfestival Mout gaat tóch door. De rechter zette vorige week een streep door het festival in het Wilhelminapark, uit angst voor schade aan de monumentale bomen daar. Nu is er een alternatieve locatie gevonden, het Utrechtse Berlijnplein.
De organisatie laat weten blij te zijn "voor alle betrokkenen dat we hier gezamenlijk en snel tot een passende oplossing zijn gekomen". De organisatie van het evenement was namelijk al in volle gang, en dus waren er ook al allerlei investeringen gedaan. "We gaan er een mooie editie van maken met alle gasten, brouwers, artiesten, cateraars en alle andere betrokkenen." Het festival vindt volgend weekend plaats, van 9 tot en met 11 september.
Eerder deze week zag de wereld er voor de organisatoren nog heel anders uit. Stichting Wilhelminapark en omwonenden van dat park maakten bezwaar tegen het evenement, omdat dat park niet geschikt zou zijn voor dergelijke festivals. De voorzieningenrechter was het daarmee eens: het park is een rijksmonument en moet beschermd worden. Festival Mout moest daardoor binnen anderhalve week een nieuwe locatie vinden, dat is nu dus gelukt. Verwacht wordt dat er zo'n 1800 bezoekers per dag op het feest afkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.