Can Bozdogan 'voelt zich oké' na vuurwerkknal, FC Utrecht geeft nog geen reactie

Can Bozdogan namens FC Utrecht
Can Bozdogan namens FC Utrecht © Orange Pictures
Utrecht - Het gaat goed met FC Utrecht-speler Can Bozdogan, die gisteren door hooligans uit het eigen uitvak bekogeld werd met vuurwerk in het duel met Fortuna Sittard. De Duitse middenvelder is wel erg geschrokken, laat de club weten aan RTV Utrecht.
Bozdogan, die door FC Utrecht gehuurd wordt van Schalke'04, liep kort na rust warm achter het doel toen hij knalvuurwerk voor zijn voeten geworpen kreeg. Dat ontplofte tussen zijn benen, waarna hij hard wegrende. Bozdogan leek last te hebben van zijn oren als gevolg van de harde knal. Hij heeft er uiteindelijk niets aan over gehouden. Wel is hij een dag later nog altijd geschrokken, "maar hij voelt zich oké".
Bas Dost: "Bozdogan was er in de kleedkamer helemaal ondersteboven van"
Bas Dost sprak schande van het gegooide van vuurwerk richting de warmlopende spelers. "Ik vond dat heel vervelend. Ik heb de beelden gezien waar een stuk vuurwerk bij de kuit van Bozdogan komt", zegt hij. "Die jongen is nieuw en spreekt de taal niet. Die zat in de kleedkamer en is helemaal ondersteboven. Wat zijn we aan het doen? Dit moeten we niet doen en gaat niet de goede kant op."

Nog geen reactie van FC Utrecht

RTV Utrecht heeft FC Utrecht zaterdag bovendien om een reactie gevraagd naar aanleiding van de nieuwe ongeregeldheden van de eigen fans in Sittard. Na de rellen na de thuiswedstrijd tegen Cambuur en het wangedrag van enkele toeschouwers in het thuisduel tegen Ajax, vorige week, ging het tegen Fortuna opnieuw mis.
FC Utrecht gaf een dag later echter geen reactie, omdat dat te vroeg is. De club geeft aan dat het alles aan het inventariseren en uitzoeken is naar aanleiding van de gebeurtenissen van vrijdag in Sittard. In een later stadium, waarschijnlijk pas dinsdag, komt de club met een reactie op het wangedrag van een deel van het eigen publiek.
Overigens won FC Utrecht vrijdag met 4-3 van Fortuna, mede dankzij een hattrick van Tasos Douvikas. Het was de eerste zege van het seizoen voor de ploeg van trainer Henk Fraser.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.