Ruim twee keer zoveel asielzoekers naar crisisnoodopvang Veenendaal, locatie blijft langer open

© Google Streetview
Veenendaal - Veenendaal vangt vanaf eind september tachtig extra asielzoekers op in het oude hoofdkantoor van telefoniewinkel BelCompany. Ook blijft de crisisnoodopvang langer open, namelijk tot januari 2023. Op deze manier wil de gemeente haar steentje bijdragen aan de nijpende situatie in Ter Apel.
Op dit moment verblijven er zo'n zeventig mensen op de opvanglocatie. Toen het pand aan de Wageningselaan één maand geleden de deuren opende was het de bedoeling dat de mensen tot 1 oktober zouden blijven. Nu laat de gemeente weten dat de opvang tot januari 2023 in gebruik blijft.
De gemeente reageert hiermee op het dringende verzoek van de overheid en Veiligheidsregio Utrecht om te zorgen voor extra, tijdelijke opvangplekken. Dit om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.
In Veenendaal nemen we onze verantwoordelijkheid en bieden we tijdelijk aan nog meer mensen een plek
Gert-Jan Kats, burgemeester van Veenendaal
In Nederland moeten er extra aanmeldcentra komen. Tot deze klaar zijn moeten de vluchtelingen tijdelijk opgevangen worden in een crisisopvang. Zo hoeven de mensen niet buiten te slapen in Ter Apel. Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal: "De situatie in Ter Apel is nog steeds schrijnend en onhoudbaar. Dagelijks zien we de beelden in de media van de mensonterende omstandigheden. In Veenendaal nemen we daarom onze verantwoordelijkheid en bieden we tijdelijk aan nog meer mensen een plek."
Op dit moment wordt het oude gebouw van BelCompany geschikt gemaakt voor de komst van de extra mensen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.