Tien jaar International School in Utrecht: 'Heel belangrijk voor internationale families'

© Google Street View
Utrecht - De International School in Utrecht bestaat vandaag tien jaar. De school speelt voor de groeiende groep internationale inwoners een grote rol. "Voor internationale families neemt de school de belangrijkste functie in."
Toen de International School in 2012 begon zaten er rond de zestig leerlingen op. Nu, tien jaar later, telt de school duizend scholieren. Volgens de 'head of school' Marieke Folkerts past een internationale school bij Utrecht. "Wij kunnen doorgroeien omdat Utrecht een internationaal vestigingsklimaat heeft. Er wonen hier veel kenniswerkers die hier voor een aantal jaar komen. Ik vind dan ook dat en stad als Utrecht een internationale school verdient en nodig heeft."
De school neemt een belangrijke functie in voor internationale families, zegt Folkerts. "Als mensen hiernaartoe komen zoeken ze als eerst een school voor hun kinderen. De community hier is hecht, dat is echt typerend voor een internationale school."
De International School in Utrecht geeft les aan leerlingen van 4 tot 18 jaar. Volgens Folkerts is dit type onderwijs niet te vergelijken met het Nederlandse onderwijs. "Wij bereiden ze voor op lifelong learning."
Vandaag staat de school stil bij het jubileum. "We vieren groot feest. Begin van de middag is er een food market, waar ouders hun hapjes uit allerlei delen van de wereld serveren. De kinderen kunnen spelletjes doen. In de loop van de middag is er een wat formeler programma, waarbij andere scholen en de gemeente aanwezig zijn. Ook oud-leerlingen en oud-collega's komen langs."
En de komende tien jaar? "Wat mij betreft kunnen er hier nog twee keer zoveel leerlingen terecht. We willen en kunnen graag doorgroeien, dus kom maar!"

Internationale inwoners

Het aantal internationale inwoners in Utrecht groeit. De verwachting is dat de groep tot 2030 ieder jaar met zeven procent toeneemt.

Deze groep bestaat voor 70 procent uit migranten en voor 30 procent uit kenniswerkers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.