Nieuwegeins congrescentrum NBC voorlopig dicht na grote brand

Alle mensen die gisteren in het pand waren, moesten halsoverkop naar buiten.
Alle mensen die gisteren in het pand waren, moesten halsoverkop naar buiten. © Menno Bausch
Nieuwegein - Congrescentrum NBC in Nieuwegein is voorlopig dicht. Gisteren woedde een grote brand in de evenementenhal en er is flinke schade aan het gebouw.
Hoe lang het congrescentrum aan de Blokhoeve precies gesloten blijft, is niet bekend. Volgens een woordvoerder is nog niet helemaal duidelijk hoe ernstig de schade precies is. "Een groot deel van onze locatie heeft brand- en waterschade opgelopen." De bijeenkomsten die de komende tijd gepland stonden worden afgelast of uitgesteld.
De brand brak gisteren rond 14.30 uur uit in het dak van het gebouw. Over de oorzaak is officieel nog niets bekend, maar de brandweer vermoedt dat werkzaamheden er iets mee te maken hebben.
Ongeveer vierhonderd bezoekers en medewerkers van Vilans, een kennisorganisatie voor de zorg, moesten halsoverkop het pand uit. Niemand raakte gewond bij de brand. Blussers hadden moeite het vuur te bestrijden: ze konden niet naar binnen omdat de evenementenhal helemaal vol stond met rook. Pas rond 02.30 uur vannacht was het vuur onder controle.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.