NS-personeel staakt weer vandaag: helemaal geen treinverkeer mogelijk in Nederland

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - NS-personeel in de regio's west en noordwest staakt vandaag. Door de protestactie rijden er vandaag in het hele land helemaal geen NS-treinen. Het Utrechtse spoorbedrijf ziet geen mogelijkheid om op een veilige manier een dienstregeling op te tuigen.
De NS deed eerder deze week een nieuw cao-voorstel en heeft aangegeven met vakbonden in overleg te willen. Maar volgens de bonden moet er nog flink veel boter bij de vis. Daarom gaan de acties gewoon door. Ook een gesprek van gistermiddag kon de partijen niet dichter bij elkaar brengen.
"De NS blijft nog altijd ver verwijderd van onze eisen, zoals we die in ons ultimatum van 5 augustus jongstleden hebben neergelegd. NS zal echt nog flinke stappen moeten maken voordat wij over een goed onderhandelingsresultaat kunnen spreken. Nogmaals: daar zijn wij nu nog dus ver vandaan", schrijft de FNV op hun website.

Meerdere stakingen

De staking van vandaag is de eerste van een nieuwe serie regionale stakingen die zijn aangekondigd. Na vandaag wordt er ook volgende week dinsdag en volgende week donderdag gestaakt. In de afgelopen weken hiervoor hebben de vakbonden ook al meerdere stakingen georganiseerd, waarbij steeds in een ander gebied het werk werd neergelegd.
Op de dag dat er in de regio Midden werd gestaakt, reden er in het hele land geen treinen. Net als dat dat vandaag het geval is. Op de andere stakingsdagen was er buiten het gebied waar werd gestaakt wel treinverkeer mogelijk.

Internationaal treinen

Ook mensen die vandaag internationaal willen reizen zullen hinder ondervinden van de staking. Zo zal de Thalys niet rijden tussen Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Ook de Eurostar-treinen rijden niet tussen Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Brussel Zuid.
De IC Berlijn rijdt vandaag niet tussen Amsterdam Centraal, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo, maar wel tussen Bad Bentheim en Berlijn Hauptbahnhof. De stoptreinen tussen Roosendaal en Antwerpen en tussen Maastricht en Luik rijden wel. Vanwege de staking rijdt de ICE beperkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.