Vrouw (33) opgepakt na explosies in Hoef en Haag en Tienhoven

Onderzoek bij de woning in Hoef en Haag.
Onderzoek bij de woning in Hoef en Haag. © Koen Laureij
Tienhoven/Hoef en Haag - In het onderzoek naar de explosies in Hoef en Haag, Tienhoven en Huizen heeft de politie deze week een 33-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. De vrouw is volgens de politie vermoedelijk ook betrokken bij de dreiging op andere woningen in Huizen, Nieuwegein en Hoef en Haag.
De Rotterdamse is afgelopen woensdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosies. Zij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis. Eerder werd ook al een 42-jarige man uit Den Haag opgepakt, hij zit nog altijd vast. De politie laat weten meer arrestaties niet uit te sluiten.
De tijdelijke politiepost in Hoef en Haag
De tijdelijke politiepost in Hoef en Haag © Politie Utrecht
De explosies en dreigingen veroorzaakten veel onrust in de regio. Zo besloot de gemeente Vijfheerenlanden in Hoef en Haag een politiepost te plaatsen en extra camera's op te hangen nadat er in juli twee explosies bij woningen waren. Burgemeester Sjors Fröhlich laat weten dat nog wordt onderzocht wat de aanhouding van de vrouw voor de dreiging betekent.
Ook in Tienhoven werden maatregelen genomen nadat er begin juli een explosie bij een chalet plaatsvond. De bewuste woning werd direct door de gemeente Stichtse Vecht gesloten. Onlangs werd de sluiting voor de vierde keer verlengd tot in ieder geval oktober. Burgemeester Ap Reinders nam dat besluit omdat uit informatie van de politie bleek dat er nog steeds sprake was van mogelijke dreiging.
In Nieuwegein werd in juli een woning aan de Zeearend voor enkele weken gesloten door de gemeente. Daar vond weliswaar geen explosie plaats, maar vanwege "een voortdurende dreiging" voelde burgemeester Frans Backhuijs zich genoodzaakt om de woning te sluiten. Ook hier werden in de buurt camera's geplaatst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.