Huizenjacht en gluren bij de buren

NIEUWEGEIN - De Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars heeft zaterdag 130.000 bezichtigingen opgeleverd.
Ruim 52.000 woningen in heel Nederland hielden open huis. Dat betekent dat een woning gemiddeld 2,5 bezoeken kreeg, aldus de woordvoerder. Een op de vier huizen werd echter helemaal niet bekeken.
Het aantal van 130.000 bezichtigingen is iets meer dan de 125.000 van de vorige Open Huizen Dag op 9 oktober vorig jaar. Maar toen stonden er ook iets minder woningen te koop, aldus een woordvoerder van de NVM. De komende zes weken wordt duidelijk hoeveel woningen er verkocht zijn door de open dag.
NVM-voorzitter Ger Hukker is blij met het "grote aantal" bezichtigingen. Hij ziet het als bewijs dat de markt niet helemaal stilvalt en dat er nog steeds grote belangstelling is voor een koopwoning, al is dat niet altijd even duidelijk. Aan de andere kant noemt Hukker de belangstelling logisch door de grote keus en het feit dat de huizenprijzen duidelijk lager liggen dan twee jaar terug.
Elke week wisselen in Nederland ongeveer 2500 woningen van eigenaar. De volgende Open Huizen Dag is op 1 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.