Sergeant Robin verbreekt wereldrecord speedmarsen op Vliegbasis Soesterberg

© Eigen foto
Soest - Sergeant Robin Imthorn van het Korps Mariniers heeft dit weekend 25 uur lang met een rugzakbepakking van 45 kilo afwisselend hardgelopen en gemarcheerd op Vliegbasis Soesterberg. Daarmee verbrak hij het wereldrecord speedmarsen.
Hiermee wilde Imthorn aandacht vragen voor de 25 slachtoffers die gevallen zijn in Afghanistan én voor posttraumatische stressstoornissen (PTSS) bij militairen. In 25 uren legde hij meer dan honderd kilometer af. Zijn prestatie heeft meer dan 28.000 euro opgeleverd, dit bedrag gaat naar het sportfonds Five Five Out.

Wereldrecord van minder belang

De sergeant werd toen hij stopte met lopen overspoeld met reacties. "Mijn Instagram ontplofte. Het is een gekkenhuis." De bepakking 45 kilo die hij meesjouwde, stond symbool voor de zware last die je meedraagt als PTSS bezit van je heeft genomen, legt Jan Knaap van het Fonds Gehandicaptensport uit. "Een manier om met mentale problemen om te gaan is erover te praten. En een ander is sporten."
Imthorn heeft naar eigen zeggen zelf ook mentale problemen opgelopen tijdens zijn werk. Knaap hierover: "Dat kan je hele leven beïnvloeden. Je relatie, je gezin. En er heerst nog een taboe op." De sergeant hoopt dat hij met zijn actie zoveel mogelijk kan betekenen voor mensen met PTSS en andere mentale klachten. "Uiteindelijk boeit het wereldrecord me niet zoveel", aldus de sergeant.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.