OM: nog onvoldoende bewijs tegen vrijgelaten verdachte mishandeling Kanaalstraat Utrecht

De mishandelde man uit Huizen.
De mishandelde man uit Huizen. © RTV Utrecht
Utrecht - De 24-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige mishandeling aan de Kanaalstraat in Utrecht is vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs ligt om hem langer vast te houden. Hij is wel nog altijd verdachte in de zaak. Dat laat het Openbaar Ministerie weten na vragen van RTV Utrecht. De mishandeling van ruim twee jaar geleden veroorzaakte veel ophef: het slachtoffer lag weken in coma en raakte deels blind.
De zaak speelde in 2020. In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni reed het slachtoffer - destijds 22 jaar - met twee vrienden door de Kanaalstraat, op zoek naar een plek om wat te eten. Ze kregen een conflict met de bestuurder van een andere auto die de weg blokkeerde. Toen het slachtoffer uitstapte ontstond er een ruzie waar steeds meer mensen zich mee bemoeiden.

Coma

Uiteindelijk raakten ongeveer twintig mannen betrokken en werden over en weer klappen uitgedeeld. Ondertussen probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen. Die probeerde dat te voorkomen door zich aan de wagen vast te klampen. Hij werd daarop meegesleurd en klapte met hoge snelheid met zijn hoofd tegen een fietsenrek. De auto werd later teruggevonden in de Palembangstraat.
Het slachtoffer lag door de klap negentien dagen in coma. Hij overleefde het, maar zal nooit meer volledig herstellen en kan ook niet meer werken. Hij deed eerder in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld zijn verhaal:
Slachtoffer zware mishandeling Kanaalstraat doet zijn verhaal
Maandag meldde de politie dat er na ruim twee jaar een doorbraak was in het onderzoek: een 24-jarige man was aangehouden. Hij zou volgens de politie de auto van het slachtoffer hebben geprobeerd te stelen en degene zijn geweest die dusdanig reed dat het slachtoffer tegen het fietsenrek knalde.
Dinsdagavond meldde de politie dat de verdachte weer op vrije voeten is. Volgens het Openbaar Ministerie is er op dit moment niet genoeg bewijs om hem langer vast te laten zitten. Hij is daarom na het verhoor weer vrijgelaten. De politie en het Openbaar Ministerie benadrukken dat de man nog wel een verdachte is. Omdat het onderzoek nog loopt, willen beiden verder niets kwijt over de zaak.
De politie doet opnieuw een oproep aan getuigen van de mishandeling om zich te melden. Ook wordt vandaag in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht aandacht besteed aan de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.