Netbeheerder zet lantaarnpalen in IJsselstein aan om storingen op te lossen

© Facebook / Gemeente IJsselstein
IJsselstein - In IJsselstein wordt een deel van de lantaarnpalen overdag verlicht om storingen op te lossen. De netbeheerder zet de lampen bewust overdag aan om de oorzaak van de storing op te sporen.
De gemeente IJsselstein laat via Facebook weten dat ze veel vragen hebben ontvangen van omwonenden over de lantaarnpalen die ook overdag aan staan. De gemeente geeft als reactie aan dat het onderhoud niet mogelijk is zonder de lampen aan te zetten.

Wisselende temperaturen

De problemen worden veroorzaakt door de wisselende temperaturen van afgelopen weken. "In de avond en in de nacht kunnen we wel merken dat de zomer bijna voorbij is. Het koelt al behoorlijk af", meldt de gemeente.
De oorzaak van deze storingen ligt bij de aansluitingen om kabels met elkaar te verbinden. Deze krimpen of zetten uit door de wisselende temperatuur, met mogelijke storingen tot gevolg.
Om dit te kunnen verhelpen, moet netbeheerder Stedin zoeken bij welke lantaarnpaal de storing zit, wat alleen kan door de lantaarnpalen aan te zetten. Het is niet duidelijk hoe lang de lantaarnpalen overdag nog aan blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.