Nieuwegeins congrescentrum nog zeker een jaar dicht na brand: 'Wat we in 30 jaar hebben opgebouwd, is in 12 uur afgebrand'

Nieuwegein - Congrescentrum NBC in Nieuwegein blijft zeker een jaar dicht na de brand van vorige week. De evenementenhal is grotendeels verloren. Tot 1 september 2023 zijn alle geplande evenementen geannuleerd. NBC zegt dat gezocht zal worden naar alternatieve locaties.
"Alles wat we in dertig jaar hebben opgebouwd, is in twaalf uur afgebrand", zegt Justin van Hooijdonk. Volgens hem wordt het een 'uitdagende race' om over een jaar weer operationeel te zijn. "We zijn heel veel onvervangbare materialen verloren", zegt hij tegen RTV Utrecht. "Maar ik ben altijd positief. Als iemand het voor elkaar kan krijgen dan zijn wij het. We gaan door."
Van buiten lijkt de schade aan het pand aan de Blokhoeve niet groot. Maar binnen is het een grote puinhoop. De brand brak vorige week woensdag uit tijdens werkzaamheden in het dak van de evenementenhal. Ongeveer vierhonderd gasten moesten halsoverkop naar buiten. Niemand raakte gewond. De brandweer was ongeveer twaalf uur bezig met blussen.
Volgens Van Hooijdonk heeft NBC zich goed verzekerd tegen brandschade. "We doen alles conform regelgeving."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.