Medewerkers streekvervoer in heel het land leggen werk neer voor betere cao

© RTV Utrecht
Den Haag - In heel Nederland wordt vandaag gestaakt in het streekvervoer. Onder meer buschauffeurs van Syntus Utrecht vertrekken vanochtend met twee bussen richting Den Haag waar medewerkers van de regionale vervoersbedrijven tijdens een manifestatie een betere cao eisen. In het streekvervoer werken circa 13.000 mensen.
In februari kwamen werkgevers met een eindbod aan de vakbonden CNV en FNV. De leden van CNV gingen daarmee akkoord, maar voor FNV was het nog niet genoeg. Sinds mei zijn daarom meerdere estafettestakingen georganiseerd. De stakende medewerkers willen hogere salarissen, zodat er meer personeel bijkomt en de werkdruk omlaag kan.
De manifestatie in Den Haag begint vanmiddag om 12.00 uur. Tweede Kamerleden die het openbaar vervoer in de portefeuille hebben zijn door de bond uitgenodigd. De staking betekent overigens niet dat al het streekvervoer plat ligt: veel chauffeurs blijven gewoon wel aan het werk. Het is dus onduidelijk wat de exacte gevolgen voor Utrechtse reizigers zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.