Opnieuw steekpartij bij Utrecht Centraal, een verdachte is aangehouden

Voor het slachtoffer is een ambulance opgeroepen
Voor het slachtoffer is een ambulance opgeroepen © Koen Laureij
Utrecht - In de buurt van Utrecht Centraal heeft vanavond opnieuw een steekpartij plaatsgevonden. Een 57-jarige man raakte hierbij gewond aan zijn been. De verdachte werd door camera's geregistreerd en rond 22.00 uur aangehouden in de buurt van het Vredenburgplein.
De steekpartij gebeurde rond 19.35 uur aan de zijde van de Jaarbeurs. Op het moment dat de politie ter plaatse was, konden ze zowel geen slachtoffer als dader vinden. Wel lag er bloed op de grond. De gewonde man werd even later onder het zogeheten bollendak van Utrecht Centraal gevonden.
Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een 57-jarige Tsjech zonder vaste woon- en verblijfplaats. "De man hoort bij de overlastploeg waarmee we vaker te maken hebben op en rondom het station. Daarnaast is hij een alcoholist en gebruiker van harddrugs."

Bekende van politie

Ook de verdachte is een bekende van de politie en maakt deel uit van de groep die voor veel overlast rondom het bollendak zorgt. "Hij staat geregistreerd in tientallen geweldszaken. Ook deze man is alcoholist en harddrugsgebruiker." Met behulp van camerabeelden en aanwezige veiligheidsdiensten kon hij later opgepakt worden.
Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed. Wel moest hij voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.