Snelste man ter wereld Usain Bolt sport met kinderen in Utrecht Overvecht

© RTV Utrecht
Utrecht - Niemand minder dan de snelste man ter wereld kwam vandaag naar de Utrechtse wijk Overvecht. Kinderen konden een sprintje trekken met topatleet Usain Bolt. "Ik kan niet geloven dat dit echt gebeurt", zegt de 11-jarige Jari.
Tijdens de zogeheten 'Bolt Games' van verzekeringsmaatschappij Allianz Direct wordt er geld ingezameld zodat élk kind de kans krijgt om te sporten. Het geld gaat naar stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur. "Sporten is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Het is gezond, ze maken er vriendjes en het helpt ook enorm voor je mentale gezondheid", zegt Monique Maks van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Nieuw talent

"Sporten was voor mij als kind enorm belangrijk. Het hielp me uit de problemen", geeft Usain Bolt toe. "Dat gun ik ieder kind."
Hij is onder de indruk van de sportieve kinderen vandaag in Overvecht. "Misschien zit er wel een toekomstige Bolt tussen. Ik houd het goed in de gaten." De dag van de 11-jarige Jari kan in ieder geval niet meer stuk. "Hij is mijn held. Dit gebeurt je maar een keer in je leven!"
Staan er ook toekomstige Bolts op de baan?
Staan er ook toekomstige Bolts op de baan? © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.