Burgemeester van Baarn gaat na 11 jaar voor derde termijn

© Mirella Boot Fotografie
Baarn - Burgemeester Mark Röell wil door in Baarn. Hij heeft de commissaris van de koning en de gemeenteraad laten weten dat hij beschikbaar is voor een derde termijn.
Röell is al elf jaar burgemeester van Baarn en wordt daar breed gewaardeerd. Hij zegt nog "vol energie en passie" te zitten voor de gemeente. In een brief aan de raad schrijft hij dat hij een verbindende rol wil blijven spelen tussen samenleving en overheid, maar ook tussen groepen in de Baarnse samenleving.
“In de afgelopen elf jaar heb ik met zeer veel inwoners, organisaties, bedrijven en netwerken een relatie opgebouwd die ik graag zou willen voortzetten. Relaties zijn niet alleen binnen Baarn opgebouwd, maar ook daarbuiten in regio, provincie en land. Ook deze zet ik graag weer in voor het belang van onze gemeente”, aldus de burgemeester.
Röell is jonkheer. Zijn familie heeft een band met de ‘vorstelijke’ gemeente waar onder meer paleis Soestdijk en Kasteel Drakensteyn - sinds 2014 weer de woning van prinses Beatrix - liggen. Röells vader woonde in Baarn en was leerling van het Baarnsch Lyceum. Zijn overgrootvader was lid van de hofhouding op Huis ten Bosch.
De burgemeester is zelf een geboren Rotterdammer. Hij was VVD-raadslid en wethouder in Woudrichem voordat hij eind maart 2011 werd benoemd tot burgemeester van Baarn. In maart 2017 ging zijn tweede termijn van zes jaar in.
Commissaris van de koning Hans Oosters zal de gemeenteraad vragen om binnenkort het herbenoemingsproces te beginnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.