Strengere toegangscontrole bij afvalscheidingsstations, bezoeker moet woonadres kunnen laten zien

Recyclestation IJsselstein.
Recyclestation IJsselstein. © RMN
Soest - Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) scherpt de toegangscontroles aan bij de recyclingstations. Te vaak komen bezoekers van buiten de betreffende gemeenten afval brengen. Ook komt het voor dat de hoeveelheden per keer te veel zijn. Medewerkers controleren daarom wat en hoeveel bezoekers komen inleveren
Onder het RMN vallen de afvalscheidingsstations van Baarn, Bunnik, Nieuwegein, Soest, IJsselstein en Zeist. "Het recyclingstation is alléén bedoeld voor particulieren en niet voor bedrijven en verenigingen", benadrukt RMN. "Houd bij een bezoek aan het recyclingstation uw legitimatie gereed. Toegang tot het recyclingstation is alléén voor inwoners uit de betreffende gemeente, neem bijvoorbeeld een poststuk mee om dit aan te tonen."
Bezoekers wordt verder gevraagd geen spullen uit containers te halen en goed na te denken of grofvuil nog bruikbaar is voor iemand anders. Bij grote hoeveelheden puin en tuinafval wordt geadviseerd een bouwcontainer aan huis te huren. RMN wijst er daarnaast op dat ook bezoekers die met de fiets zijn of te voet in de wachtrij moeten aansluiten.
Ook bij het recyclestation aan de Tractieweg in Utrecht was gisteren een controle bij de toegang. Bezoekers werden door een handhaver gevraagd om hun woonadres te laten zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.