Verwarring over Heesters en Beatrix

AMERSFOORT - De omstreden acteur en zanger Johan Heesters zegt op zijn website dat de Duitse president Christian Wulff hem heeft uitgenodigd voor een bijeenkomst op 12 april in Berlijn, ter gelegenheid van het staatsbezoek van koningin Beatrix.
Volgens het kantoor van de president is hij niet op de gastenlijst te vinden van het staatsdiner dat die avond plaatsheeft.

NIET GELIEFD

De 107-jarige Heesters maakte onder meer furore in Hitler-Duitsland en is daarom bepaald niet bij alle Nederlanders geliefd. Ook bracht hij een bezoek aan concentratiekamp Dachau. Een ontmoeting met de Nederlandse koningin zou gevoelig liggen.

DOLBLIJ

Intussen lijkt Heesters, die al sinds de jaren dertig in Duitsland woont, op zijn site nog dolblij: "Na lange jaren van officiële afwijzing door autoriteiten van mijn vaderland, is voor mij in het 107de levensjaar een grote levenswens in vervulling gegaan."
Heesters gaat uit van een ontmoeting met de koningin. "Ik verheug me buitengewoon dat mijn koningin en haar kinderen me met mijn vrouw Simone ontvangen. In mij is een grote vreugde." Het staat al sinds 10 maart op de site.

BOLSIUS

Heesters treedt ondanks zijn broze gezondheid nog heel af en toe op, recent nog op een besloten feest in zijn geboortestad Amersfoort. Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort ging de confrontatie uit de weg en verliet de zaal. In vroeger jaren speelde de aversie tegen Heesters in Nederland niet of nauwelijks. Zo werd hij tijdens een bezoek van koningin Juliana aan Duitsland gewoon aan haar voorgesteld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.