Noor (13) uit Soest wordt tweede op Junior Songfestival: 'Dit vergeet ik nooit meer'

Mixed Up met van links naar rechts: Sam, Joep, Lois en Noor
Mixed Up met van links naar rechts: Sam, Joep, Lois en Noor © Mixed UP
Hilversum - Het is alsof de 13-jarige Noor nog steeds op het podium staat. Maar ze is toch echt weer thuis in Soest, na de avond van haar leven. Gisteren haalde ze met haar groep Mixed Up de tweede plek op het Junior Songfestival. "Je leeft er zo lang naar toe, het is een bizarre ervaring."
Zingen is altijd een droom geweest van de tweedeklasser. Ze twijfelde daarom geen moment toen ze auditie mocht doen voor de jeugdvariant van het bekende liedjesfestival. Uiteindelijk werd ze in een groep geplaatst met Lois, Sam en Joep. Met hun nummer It Doesn't Matter wisten ze het te schoppen tot de finale. Met een score van 30 punten sleepten ze de tweede plek in de wacht.
Noor is niet de enige succesvolle kandidaat uit de regio. De 13-jarige Thijs uit Baarn werd derde met zijn boyband High5. De eerste plek ging naar de 12-jarige Luna. Zij mag Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Songfestival in Armenië.

Jezelf zijn

Mixed Up gooide hoge ogen bij de jury met hun lied. Het nummer heeft dan ook een speciale betekenis, vertelt Noor: "Het gaat erom dat je jezelf moet kunnen zijn en je eigen weg kunt gaan. Wat mensen er ook van vinden. Het maakt niet uit. Het is een bijzondere boodschap en ik ben blij dat we het mochten zingen voor zoveel mensen."
Bij het optreden zelf is een vrolijk dansende en zingende Noor te zien, maar van binnen voelde ze toch wel de zenuwen. "Je werkt met zijn allen heel lang toe naar dit moment. En dan is het écht zover. Dan wil je dat het goed gaat."
Noor toen ze te horen kreeg dat ze door was naar de finale van het Junior Songfestival.
Noor toen ze te horen kreeg dat ze door was naar de finale van het Junior Songfestival. © Mixed Up

Fanpagina's

Noor is blij verrast met de tweede plek. "Het is een ervaring die ik nooit van mijn leven ga vergeten. Ik kan bijna niet de woorden vinden om het te omschrijven", zegt ze. Noor merkt het aan de talloze reacties die binnenkomen via sociale media. "Zes maanden geleden deed ik auditie, nu heeft onze groep tientallen fanpagina's. Dat is een gek besef, maar zo gaaf!"
Het Songfestivalavontuur mag dan ten einde zijn, als het aan Noor en haar groep ligt is dit pas het begin. "We willen graag nog meer optredens doen. We zijn echt vrienden voor het leven geworden, dus wat mij betreft houdt het hier niet op!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.