Nieuwbouwproject het Plukveld in Eemnes van start

De toekomstige woningen
De toekomstige woningen © Eemnes Zuidpolder
Eemnes - De bouw is al volop bezig, maar nu de bewoners elkaar ontmoet hebben en een kijkje hebben genomen op de bouwplaats heeft de start van het nieuwbouwproject het Plukveld in Eemnes een officieel tintje gekregen.
De circa vijftig koop en- sociale huurwoningen komen te liggen aan de Zuidersingel in de Zuidpolder. Volgens de gemeente zijn de woningen bijvoorbeeld bedoeld voor starters en gezinnen met een modaal inkomen.
De ontwikkelaars Heijmans en Van Wijnen bouwen beneden- en bovenwoningen met twee of drie kamers met een maximale prijs van 222.000 en 263.000 euro. Deze zijn bijvoorbeeld bedoeld "voor jongeren die graag in Eemnes willen blijven wonen". Daarnaast worden er ook rij- en hoekwoningen, vier twee-onder- een kapwoningen en twaalf sociale huurwoningen gebouwd.
Wethouder Theo Rijn en de projectontwikkelaars legden samen een puzzel waarop verschillende woningen te zien zijn. Dit om de "enorme puzzel" die een nieuwbouwproject soms lijkt te symboliseren.
Wethouder Theo Rijn en de projectontwikkelaars legden samen een puzzel waarop verschillende woningen te zien zijn. Dit om de "enorme puzzel" die een nieuwbouwproject soms lijkt te symboliseren. © Eemnes Zuidpolder
Voor de koopwoningen waren er vijfhonderd geïnteresseerden. Deze zijn door loting toegewezen. Het grootste deel gaat naar inwoners van Eemnes of mensen die een maatschappelijke of economische binding met de gemeente hebben.
In de Zuidpolder zijn er recent meer woningen gebouwd, het Plukveld is het nieuwste project. De naam van het project is een verwijzing naar het naastgelegen bloemen-en fruitplantsoen, waar vrij geplukt mag worden.
De woningen zijn naar verwachting in het voorjaar van 2023 klaar. Rond die tijd wordt er ook aan de bereikbaarheid gewerkt: de afrit van de A27 wordt uitgebreid en er wordt een bushalte aangelegd. Bewoners kunnen dan de bus naar Hilversum, Amsterdam, Utrecht of Almere nemen. Op de langere termijn wil de gemeente de Zuidersingel naar de A1 doortrekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.