Grote uitslaande brand in Doornse bakkerij onder controle

© Koen Laureij
Doorn - De grote uitslaande brand bij bakkerij Van der Woerd aan de Kampweg is onder controle. De situatie leek te verslechteren rond 09.00 uur maar dat zette niet door. Het sein brand meester is inmiddels gegeven. De brandweer is sinds 04.00 druk bezig met het vuur in het centrum van Doorn.

Gaten in het dak

"De brand is helemaal achter in het pand, in het dak. De vloer en dergelijken zijn ingestort, dus ze kunnen de brand niet meer van binnen bestrijden. Het was erg lastig om erbij te komen, vooral door de diepte van het pand", zegt woordvoerder Kelly van Ruler van de Veiligheidsregio Utrecht. Ook het type dak maakte het de brandweer alles behalve makkelijk. "Het zijn een soort twee lagen over elkaar heen, met een tussenlaag. En daar is de brand. Er zijn gaten in het dak gemaakt om er beter bij te kunnen." Voor zover bekend is er volgens Van Ruler niemand gewond geraakt.
© Koen Laureij
Woordvoerder Kelly van Ruler van de Veiligheidsregio Utrecht met een laatste update (07.45): "De brand is moeilijker te bestrijden"

Ramen en deuren dicht

Er hangt nog steeds veel rook in de straat. Vandaar dat de brandweer bewoners al enkele uren waarschuwt om ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen. Het pand naast de bakkerij is ontruimd, maar het centrum is ondertussen wel beter te bereiken dan eerder vanochtend.

Burgemeester Naafs

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Waarschijnlijk is het achterin de bakkerij begonnen, het vuur werd daar door personeel van de bakkerij opgemerkt. Ook omdat het brandalarm afging. De brandweer was er snel bij, want naast de bakkerij is een brandweerpost.
Burgemeester Frits Naafs kon de brand vanuit zijn huis zien en is ook even gaan kijken. "Ik woon vlakbij waar de brand is. Ik rook wat en hoorde dat de brandweer er naartoe ging. Het is natuurlijk triest. Naast de bakkerij zit natuurlijk ook nog een winkel dus ik hoop dat het allemaal een beetje goed komt."
Burgemeester Naafs over de brand: "Het zijn hardwerkende ondernemers die getroffen zijn"
Naafs heeft ook gesproken met de bakker en zijn vrouw. "Die zien hun zaak dan in brand opgaan, het is vreselijk. Mevrouw Van der Woerd was vanochtend vroeg al bezig aan het kijken welke klanten ze moest afbellen omdat er bestellingen waren gedaan", vertelt hij. "Dat typeert natuurlijk ook de klantvriendelijkheid dat ze daarmee bezig zijn in plaats van hun eigen ellende."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.