Oppositiepartijen willen referendum over nieuw stadhuis Amersfoort van 118 miljoen euro

© 365press
Amersfoort - De SP en Amersfoort voor Vrijheid willen een referendum over het nieuwe stadhuis. Eerder deze maand werd duidelijk dat het college nog eens 10 miljoen euro extra nodig heeft voor het pand door onder meer de inflatie en gestegen bouwkosten. Het totaalbedrag komt daarmee op 118 miljoen euro.
De SP en Amersfoort voor Vrijheid hielden vanavond een bijeenkomst op de beoogde plek van het nieuwe stadhuis, het Trapezium. Ze stellen dat er met geld wordt gesmeten in tijden van crisis en vinden dat ongepast. "We vragen de raad om een referendum uit te roepen en anders halen we de 4000 handtekeningen wel op."
Het referendum moet uitwijzen hoe de lokale bevolking erover denkt. "Wij hebben sterk het gevoel dat dit besluit niet de meerderheid van de Amersfoorters vertegenwoordigt", aldus Tom van Lamoen van Amersfoort voor Vrijheid. "We willen een kans voor de belastingbetalers om zich direct uit te spreken over dit controversiële onderwerp. Alle partijen staan achter democratie, laat ze nu ook maar een keer met de billen bloot gaan."
De Amersfoortse politiek praat morgenavond over de kosten voor het nieuwe stadhuis. "We gaan er alles aan doen om te zorgen dat dit paleis voor politici niet doorgaat", zegt Hugo Kruyt van de SP.
Op ludieke wijze probeerden de partijen duidelijk te maken dat er met miljoenen wordt gesmeten.
Op ludieke wijze probeerden de partijen duidelijk te maken dat er met miljoenen wordt gesmeten. © 365press

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.