Drukste ochtendspits van 2022 door ongelukken en regenachtig herfstweer

Het ongeluk op de A12 bij Driebergen vanmorgen.
Het ongeluk op de A12 bij Driebergen vanmorgen. © Twitter / @RWSverkeersinfo
Provincie Utrecht - De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn en het regenachtige herfstweer helpt ook niet mee, aldus de verkeersdienst.
Er vinden bovendien veel ongelukken plaats, ook in de regio Utrecht. Zo was het onder meer raak op de A12 ter hoogte van Driebergen. Meerdere auto's botsten op elkaar. Bergers waren daardoor druk met het ophalen van alle betrokken voertuigen. Ook in Amersfoort, Nieuwegein, en Utrecht ging het vanochtend mis.

Zware ochtendspits

Rijkswaterstaat telde vanochtend op het hoogtepunt overigens 558 kilometer file (op alleen de rijkswegen). Op donderdag 7 april, de vorige drukste ochtendspits, telde Rijkswaterstaat 447 kilometer file op de rijkswegen. De ANWB kwam die dag op 887 kilometer file.
Een woordvoerster van Rijkswaterstaat zei dat de avondspits mogelijk ook druk wordt. "Iedereen die vanochtend in de auto is gestapt, moet later ook weer naar huis. Of we veel files krijgen hangt er onder meer van af in hoeverre de mensen gespreid naar huis gaan."
Ook in de treinen was het in de ochtenduren druk. Reizigers berichtten over overvolle treinen en mensen die op stations werden achtergelaten. Een NS-woordvoerster legde uit dat de dienstregeling door personeelsgebrek is afgeschaald en dat het daardoor kan gebeuren dat reizigers niet direct met een trein meekunnen, maar op een volgende moeten wachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.