Kantoor, atelier en oppasruimte in voormalige Goejanverwelleschool Hekendorp

© RTV Utrecht
Hekendorp - De Goejanverwelleschool in Hekendorp wordt zaterdag 1 oktober overgedragen aan de gemeente Oudewater. De school wordt vanaf dan tijdelijk in beheer gegeven van Ad Hoc Leegstandsbeheer, laat de gemeente weten.
Die organisatie zal het pand deels in bruikleen geven als kantoor/atelier voor een start-upbedrijf en/of kunstenaar. Op zondag blijft een deel van de school in gebruik als oppasruimte voor kerkgemeenschap Living Waters. Die maakten ook al van het pand gebruik toen de school nog open was.

Sluiting school

De Goejanverwelle was de enige basisschool in Hekendorp en een sociale ontmoetingsplaats voor de inwoners. Dat de school moest sluiten veroorzaakte veel onrust in het dorpje met zo'n zevenhonderd inwoners. Ouders waren woedend over de gang van zaken. Ze vonden dat ze te laat werden ingelicht en dat het schoolbestuur te weinig actief was geweest met het zoeken naar leerlingen buiten het dorp.
Op de school zaten nog 39 leerlingen. In sommige klassen zaten één of twee kinderen. "We zien een meisje eenzaam over het schoolplein dwalen. We vonden het niet langer verantwoord", zei de directie.
Wettelijk gezien moest de school nog een jaar openblijven. Een aantal ouders wilde graag dat hun kind nog een laatste jaar naar de Goejanverwelle ging. Ook dat lukte niet omdat er geen personeel te vinden was die een gemengde klas les wilde geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.