Amber uit Bunschoten is Miss World Nederland en viert het bij McDonald's

© Catharina van Staveren
Bunschoten-Spakenburg - Het was voor de 17-jarige Amber Koelewijn een avond om nooit meer te vergeten. Woensdag werd de Bunschotense namelijk uitgeroepen tot Miss World Nederland. En waar vier je dat? Juist, met een bezoek aan de McDonalds. "Voor een écht feest was ik veel te moe..."
Voor Amber zelf was het eigenlijk ook een verrassing dat ze aan deze verkiezing meedeed. "Vroeger was ik altijd erg verlegen, ik durfde bijvoorbeeld nooit voluit te spreken. En nu heb ik dat gewoon voor een volle zaal gedaan."
Miss World was voor haar dan ook een goede manier om over haar verlegenheid heen te komen. "Het heeft me geholpen om uit mijn comfortzone te stappen. Een jaar geleden had ik dit niet gedurfd. Nu stond ik er niet alleen, maar heb ik ook nog eens een onwijs leuke avond gehad."

Van voorstelronde tot bruidsjurkenronde

Op die avond stond Amber zéker niet alleen. Maar liefst 21 familieleden waren gisteren aanwezig in Amsterdam om te zien hoe de fraaie familietelg zich door allerlei verschillende rondes moest worstelen. Ze somt op: "Er was een voorstelronde, verschillende dansrondes, een galaronde en ook nog een bruidsjurkenronde."
Het duurde dan ook tot na middernacht totdat bekend was dat Amber tot de nieuwe Miss World Nederland was gekroond. En daarnaast viel ze ook nog eens in de prijzen in de categorieën 'grootste talent' en 'topmodel'.

Onwijs gaaf

Gevraagd naar het mooiste moment van de avond noemt ze echter niet al dat eremetaal. "Het feit dat ik mijn talent mocht laten zien, was het hoogtepunt. Ik dans en turn al vanaf dat ik zes jaar ben. En nu stond ik daar, op dat podium en mocht ik mijn voorstelling doen. Dat gevoel was echt onwijs gaaf."
Het avontuur zit er voor Amber nog niet op. Als Miss World Nederland mag ze volgend jaar meedoen aan de internationale Miss World-verkiezing. "Wanneer en waar dat is, dat krijgen we nog te horen. Maar dan mag ik daar een paar weken naartoe om Nederland te vertegenwoordigen."
En dat ze dan Engels moet spreken, maakt ook al niks meer uit. "Dat gaat me redelijk af, hoor." Tot slot: "En ik heb nog wel even de tijd om te oefenen!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.